Sidor

måndag 23 december 2019

TLC: Tables, Ladders & Chairs 2019 recension


AWESOME!


TLC drog i gång med fyra matcher vi på förhand inte hade en aning om att dem skulle vara med. Publiken i Minnesota verkade ändå peppade på bra wrestling och det skulle det visa sig att dem fick det också.

Först ut under Kick-offen så var det Humberto Carrillo som mötte Andrade. Det blev en lång och rätt så underhållande match där bland annat Andrade lurade Carrillo att en situation som nästan var på väg att bli som i ett Raw-avsnitt, då Andrade råkade tackla ned Zelina Vega från sidan utav repen och Carrillo utnyttjade Andrades förvåning, så lyckades Andrade utnyttja denna situation istället men inte tillräckligt för att vinna på räkningen som blev av. Något senare kunde dock Humberto vinna med hjälp utav en special attack på ett hopp från repen.

Nästa match var en Ladder Match om SmackDown tag team Championship-bältet. Denna match blev mycket intensiv och jag tror att det var den bästa matchen jag sett mellan The New Day och The Revival. Många tjuvknep och slag med stegar och klämningar med stegar. Det var mycket snyggt utav Kofi att hoppa in i ringen mellan repen och samtidigt över en stege som en i Revival höll i. Det gjorde dock inte något åt att han råkade ut för en attack i nästa ögonblick istället men sekvensen i sig var rätt så häftig. Båda teamen hade goda chanser att vinna och var så väl nära båda två. Revival hade bland annat ett läge då det nästan såg ut som att Kofi sov hängandes bakåt på en stege men lyckades avbryta klättringen. Efter en bra intensiv match kunde dock The New Day kamma in segern.

Matchen mellan Aleister Black och Buddy Murphy som var nästa i turordningen blev också en intensiv och fartfylld historia. Den kryddades dessutom extra utav att dem båda retade varandra på ett väldigt hårdnackat och intensivt sätt. Några saker som hörde till det var att Buddy satte sig ned så som Aleister brukar göra var utav Aleister gjorde likadant för att visa vart skåpet ska stå. Matchen kryddades också utav att Aleister började blöda näsblod en tredje del in utav matchen. Man fick känslan utav att dem här två inte gillade varandra på riktigt då flera attacker än vad det brukar vara i wrestling verkligen träffade på riktigt. Många rundsparkar blev det. Murphy såg ut att gå mot segern men då fick Black in drömsparken och kunde ta hem segern.

The Viking Raiders hade utlyst en Open Challenge för deras Raw Tag Team Championship och under TLC så stod The OC för motståndet. Denna match blev så här långt detta events långsammaste match och jag har tidigare tyckte att OC är rätt så sega i inledningarna utav matcherna. När väl tempot skruvades upp i denna match så dröjde det inte länge förrän båda lagen blev diskade för uträkning. Där med behöll Viking Raiders sina bälten.

När det väl var dags för en utav mina favorit följetonger just nu för att nå en eventuell uppgörelse så tror jag att jag var en utav få som faktiskt höll på King Corbin. Han och Roman Reigns har haft en ganska lång följetång om vem som är bossen i omklädningsrummet. Vem som alla ser upp till och följer. Kungen eller The Big Dog? Jag tycker dessutom att det är extra kul att Corbin ser lite smått efterbliven ut som kung med sina konstiga sneda leenden. Matchen inleddes med rätt så mycket dominans utav Roman men efter tag jämnades den ut för att sedan gå över i Romans favör. Sedan kom Corbins anhang in bestående utav Ziggler, The Revival och säkerhetsvakter. Då gick matchen över i Corbins favör som till slut kunde vinna. En favorit grej från denna match var när Roman gick loss på Corbins säkerhetsvakter med en Kendo-stick och annat.

Bray Wyatt skulle nu slåss som sig själv och inte som ”The Fiend” Bay Wyatt och det var något vi hade väntat på. I Universal Championship matchen mot The Miz gick han då in till Firefly Fun House låten och såg minst lika skönt störd ut som han är i videos från samma ställe som låten tillhör. En förbannad The Miz var oerhört taggad på att ge Bray en omgång efter familjehot och annat. Han började matchen bäst och han såg nästan frustrerad ut ett tag när Wyatt bara skrattade åt hans tilltagande och retade The Miz ordentligt. När väl Wyatt tog över gjorde han det med bravur och såg lekfullt sadistisk ut. Han kunde till slut vinna tämligen enkelt. På slutet släktes det ned och under tiden ropade Bray att han är här och skrattade samt såg lite orolig ut. När det sedan väl släkts och sedan tänts så hade Daniel Bryan dykt upp och var igång och attackerade Bray. Efter lite misshandel kunde så väl Wyatt fly ut och Daniel var kvar en liten stund. Bra underhållning.

Efter denna trevliga tillställning så var det då dags för såpan mellan Rusev, Lana och Lashley att förhoppningsvis få ett avslut. Denna följetång har hållit på alldeles för länge så man hade ju mer än länge väntat på att den skulle sluta någon gång. Jag tycker dock att det är kul att WWE kör en sådan här historia med just Bobby Lashley eftersom han ser så störd ut med sitt minspel och utstående ögon vilket blir ännu mera påtagligt när han har vanliga kläder på sig. Matchen blev ingen vidare lång match. Båda hade sina delar men ganska snart så hade Bobby dubbel supplexat Rusev in i uppställda bord vilket blev för mycket för Rusev. Bobby gick segrande ur detta.

Kvinnornas TLC Match om kvinnornas Tag Team Championship mellan The Kabuki Warriors och Charlotte Flair med Becky Lynch blev en rätt så intensiv och häftig historia. Det var dock hela PPV:ns enda kvinnliga match vilket var lite tråkigt. Här bjöds det på rätt så mycket stryk fram och tillbaka och ett tag trodde jag att Charlotte och Becky skulle vinna men man förstod ändå att så inte skulle bli fallet eftersom det vore stört att tvinga dem att köra som tag-team fast dem inte vill och att Kabuki Warriors enbart skulle haft bältet en så kort stund. Så givet då att Kabuki Warriors vann. Ett bra avslut på ett ganska intensivt event. En bra PPV som bjöd på många intensiva och underhållande matcher. Det kunde ha varit någon mer match med kvinnor men trots avsaknaden utav det så var det lätt en utav de bästa PPV:na i år. Klart se värd.


Bilder © WWE
AWESOME!


Den elfte TLC pay-per-viewen som i år fyllde 10 år gick den 15 december och sändes live på WWE Network från Target Center i Minneapolis, Minnesota. Det var en väldigt brutal PPV med både skador i form av bland annat en bruten näsa och hjärnskakning. I några av matcherna får bord, stegar och stolar användas som vapen vilket det gjordes på ett väldigt finurligt sätt i huvudeventet mellan Becky Lynch och Charlotte Flair mot Asuka och Kairi Sane som var den första kvinnliga tag team-TLC-matchen någonsin.

Först ut på kick-off-showen fick vi se en match mellan Humberto Carrillo och Andrade som båda körde på väldigt hårt, med både höga hopp och hårda slag och sparkar. Med ut på sidan av ringen stod Andrades manager Zelina Vega. Man märkte att spänningen var i luften, då hon orsakade att Andrade förlorade matchen mot Carrillo på veckoavsnittet av Raw. Carillo vann även den här matchen efter att han utförde en hurricanrana på Andrade utanför ringen och därefter en moonsault inne i ringen där Andrade gick ner för räkning. En helt klart underhållande pre-show-match.

När väl pay-per-viewen drog igång var det dax för en Ladder-match för WWE SmackDown Tag Team Championship-bältet mellan The New Day och The Revival. Big E och Kofi Kingston i The New Day bjöd på stor underhållning i form av galna manövrar och hopp mellan stegen och repen, främst då Kingston gjorde grymma saker där. Även Scott Dawson och Dash Wilder gjorde häftiga hopp och hårda slag. Den som lyckades klättra upp för stegen i mitten av ringen där bältet hängde från taket var Kofi, och The New Day behöll sitt tag team-bälte.

I kvällens tredje match blev det en brutal fight som resulterade i en rejäl näsblödning från Aleister Black. I matchen mot Buddy Murphy slog han i näsan mot metalltrappan som leder upp mot ringen. Det droppade rejält med blod på både golvet och på ringmattan, men till slut slutade det tack och lov att rinna. Den brutala matchen slutade i att Aleister besegrade Buddy med sin Black Mass. Efter detta följde en match om WWE Raw Tag Team Championship-bältet där Erik och Ivar i The Viking Raiders hade en open challange vilket betyder att vem-som-helst var välkommen att utmana dem för bältet. Ut kom Luke Gallows och Karl Anderson i The O.C. Matchen avslutades lustigt nog i en dubbel uträkning då båda tag teamen befann sig utanför ringen. Gissningsvis höll föregående matcherna på för länge så denna var tvungen att brytas för att inte gå över tiden. Trots detta var det en underhållande match så länge den höll på.

King Corbin och Roman Reigns var fortfarande sura på varandra efter sin dispyt i förra pay-per-viewen Survivor Series (som ni kan läsa om här). Efter detta har vi sett Corbin förödmjuka Roman genom att tillsammans med Dolph Ziggler spänna fast honom vid ringhörnan med handfängslen och hälla hundmat över honom, då Roman ju är "The Big Dog". Ett riktigt äckligt segment i SmackDown. I matchen som utannonserades för TLC skulle nu King Corbin och Roman Reigns mötas för en uppgörelse. Även denna gången hade STD med sig Ziggler på sin sida och försökte än en gång förödmjuka Reigns. Allt urartade i att de nu helt plötsligt skulle hälla hundmat på en säkerhetsvakt som hade fått stryk. Efter några försök att göra en Spear på Corbin från Reigns kom även Dash Wilder och Scott Dawson in i ringen och spöade på Reigns. King Corbin avslutar matchen genom att vinna efter en utförd The End of Days på Reigns.

För första gången fick vi nu se Bray Wyatt som sin Firefly Fun House-persona göra en match. Han visade ett intresse i The Miz och hans familj vilket skrämde upp The A-Lister rejält. Wyatt dök upp vid ingången vinkande med ett brett leende till tonerna av Firefly Fun House-temat. The Miz var beredd att attackera direkt då Wyatt kom in, och lät The Miz slå honom utan att han försökte försvara sig. Bray tycktes gilla att bli slagen och uppleva smärta då han skrattade maniskt. Humöret gick upp-och-ner och till slut försvarade Wyatt sig med sin manöver Sister Abigail på The Miz utanför ringen. Efter detta kom en till Sister Abigail och The Miz förlorade. Efter matchen dyker The Fiend Bray Wyatt upp på Titantronen och Bray drar fram en stor hammare under ringen han ville använda på The Miz som låg utslagen. Det blir mörkt i ringen igen, och ut kom en man med huvtröja och attackerar Bray med en running knee. Under huvan ser vi en snaggad Daniel Bryan med skäggstubb. Han har varit totalt spårlöst försvunnen efter att The Fiend Bray Wyatt drog ner honom genom ringen för några veckor sedan och kastade upp en massa hår. Bryan tog själv tag i hammaren, men innan den hann med att användas på Wyatt slocknade ljuset i lokalen och när lamporna väl tändes igen var Bray borta. Det var ett kul och annorlunda inslag, speciellt att se Wyatt wrestlas som Firefly Fun House-karaktären, och även att Bryan kom tillbaka. Allt avslutades med att Daniel ställde sig i ringhörnan på repen och fick med sig publiken i sitt "Yes! Yes! Yes!"-rop.

Den näst sista matchen för kvällen var en Tables-match som fortsatte storyn för Rusev, Bobby Lashley och Lana. Rusev som visat att hans intresse för Lana är helt borta, att han inte bryr sig om skilsmässan och att hon numera är med sin "hot hot boyfriend" Bobby fick med sig publiken rejält. Rusev Day-rop från besökarna ekade över arenan vilket var väldigt kul att höra. Rusev gick in hårt för att skada Bobby med bland annat ett staket som används för att avskilja publiken, men hamnar till slut i staketets galler själv. Bobby attackerade med en kendo stick, men snart vänder allt i ringen och det ser ut som att Rusev kommer att krossa Lashley genom ett bord och vinna. Dock hoppade Lana upp på sin ex-makes rygg och distraherade honom, då lyckades istället Bobby få Rusev genom bordet och vinna.

Becky Lynch har fått avsluta med main eventet på en PPV för andra gången i rad nu vilket glädjer mig. Hon skulle dock försöka samarbeta med sin före detta bästa vän Charlotte Flair, som hon numera är osams med. I denna TLC-match mot Asuka och Kairi Sane i The Kabuki Warriors skulle vi nu får se hur det skulle gå med samarbetet. Under första halvan av matchen dominerade Lynch och Flair rejält. Men det var någonting som inte riktigt stämde med Kairi reagerade jag över under matchen. Och mycket riktigt rapporterades det efteråt att hon hade råkat ut för en hjärnskakning runt 10 minuter in i matchen som höll på i över 25 minuter. Både Becky och Charlotte tweetade efter showen ut att Sane är en tuff brud och hjälte. Tack och lov mår Kairi bättre idag. Så vad hände då under själva matchen där The Kabuki Warriors skulle försvara sitt bälte? Sane och Asuka använde en brandsläckare, stolar, kendo sticks, rep och stegar på ett finurligt sätt. Flair sattes fast med hjälp av kendo sticks i en större stol där hon blev orörlig och där det var fritt fram för The Kabuki Warriors att sparka och slå på henne. Becky låg fastknuten med ett rep runt en stege. Det har inte varit speciellt kul att se de japanska kvinnorna som båda två är några av mina favoriter användas så lite i matcher i veckoavsnitten, och att de då under lång tid förlorade tills att de nu blivit heels på senare. Heel-knepen de använde sig av gjorde att dem till slut vann matchen. Det var ett kul och annorlunda main event som gick våldsamt till, och som egentligen höll på lite för länge med tanke på vad som hände Sane som trots hjärnskakningen kämpade på. Som tur var märkte både Charlotte och Becky av att Kairi var skadad så de tog det lite lugnare mot henne med slag och sparkar. Överlag var det en oväntat underhållande TLC-pay-per-view med några roliga överraskningar, en av årets bästa måste jag nog säga.