Sidor

torsdag 18 juli 2019

Extreme Rules 2019 recension


YES! YES! YES!


Vad var det som verkade mest oväntat under Extreme Rules? Var det att Brock Lesnar skulle chasha-in ”Money in the Bank” efter att Seth Rollins och Becky Lynch besegrat Baron Corbin och Lacey Evans för att vinna WWE Universal Championship? Paul Hayman hade förvarnat om det. Var det att Roman Reigns och Undertaker skulle besegra Shane McMahon och Drew McIntyre? Eller var det att Shinsuke Nakamuras och Finn Balors match var under pre-showen för att se Nakamura vinna WWE Intercontinental Championship
alternativt att se Kevin Owens besegra Dolph Ziggler på några sekunder. Det
kan ha varit Extremt i alla fall. Vilken stjärna som helst inom WWE vill nog inte få stryk på bara några sekunder. Så det kan jag nog klassificera som mycket oväntat. Mest väntat var nog att Brock ändå skulle Casha-in för att få tillbaka bältet.

Det som blev Extremt i Extreme Rules var nog Braun Strowman mot Bobby Lashley i Last-Man-Standing-matchen. Den matchen gick upp på läktaren för att försvinna ut i ingångarna till läktaren och komma tillbaka till läktaren. Allt detta medan dessa två giganter gick loss på varandra till publikens förtjusning. Det hela slutade med att Strowman tillsynes gjorde en jätte DDT från hög höjd på Lashley. Alla väntade på vem som skulle resa sig först och Strowman slog sig så småningom ut genom en massonitvägg och segrade.

Seth Rollins och Beckys match mot Corbin och Lacey blev också så småningom väldigt Extreme då hämningarna tillslut förvann och stolar, bord och Kendo-sticks användes frenetiskt. Jag blev mest förvånad att den blev så pass jämn ändå eftersom föregångaren på Stomping Grounds inte ens var i närheten till att vara jämn. Då slogs dem i och för sig var och en för sig men ändå. Höjdpunkten var när Corbin gjorde en End of Days på Becky och fick sedan smaka på allt som Seth hade att ge. Inte undra på att det blev lätt för Lesnar att Casha-In efter det och ta hand om en trött Rollins.

Tycker det var kul att huvudeventet i övrigt öppnade med The Undertaker och Roman Reigns mot Shane McMahon. Det bjöds på rätt rå Wrestling där även Elias fick lägga sig i på ett hörn. Alla fick skina på sitt sätt och första gången på ett tag såg det ut som att Roman hade riktigt roligt. Shane gjorde en coast to coast på Undertaker som i sin tur avslutade med en Tombstone på Shane. Mycket underhållande match. Jag tänkte att Shane satte sig först i showen för att han sedan skulle kunna vila och kolla på resten.

Bayleys match mot Alexa Bliss och Nikki Cross såg jag mer som underhållning än ett riktigt försök som någon skulle få på SmackDown Womens-Championship. Men underhållningen var det inget fel på heller. Likväl denna som WWE SmackDown Tag Team Championship mellan Heavy Machinery, New Day och Daniel Bryan med Rowan så bjöd den på bra wrestling där New Day gick ut som segrare.

I övrigt var dem mest underhållande matcherna med bäst wrestling matchen om WWE US Championship mellan AJ Styles och Ricochet och sen Aleister Blacks match mot Cesaro. AJ tog bältet från Ricochet och Aleister slog Cesaro. Övriga som försvarade bälten var Kofi Kingston, The Revival och Drew Gulak. Jag har upptäckt att det blir rätt så häftiga matcher mellan Samoa Joe när han möter lätta och snabba Wrestlare som Kofi Kingston. Det får en viss dynamik. 

Överlag tycker jag att Extreme Rules var en mycket bra PPV. Det märks att dem steppat upp några snäpp i och med konkurrensen från AEW och det är ju bara bra för oss wrestling-fans. Trevligt som Satan.YES! YES! YES!


Förra månaden bjöds vi på den helt nya pay-per-viewen Stomping Grounds (som vi skrev om här) och jag avslutade med att säga att det bådar gott om kommande shower också kunde hålla samma kvalité, och nog vågar jag säga att det här årets Extreme Rules som gick i Philadelphia höll riktigt hög kvalitet. Pre-showen mellan Drew Gulak och Tony Nese om Cruiserweight-bältet bjöd på en intensiv match i vanlig anda från 205 Live-männen. Gulak vinner i sin hemstad och publiken jublar när han nu fick behålla bältet.

En andra match visades på pre-showen, nämligen Finn Balor mot Shinsuke Nakamura som nu är tillbaka som singelwrestlare efter att ha varit i tagteam med Rusev den senaste tiden. Det var en intensiv och underhållande fight och det var även The Usos mot The Revival som avslutade pre-showen. Kul att se The Revival lyftas upp och få mycket matcher efter att de uttalande sig om sitt missnöje i WWE sittandes på bänken utan matcher under en längre tid.

När själva huvudshowen började så fick vi se The Undertaker och Roman Reigns mot Shane McMahon och Drew McIntyre. Senast jag skrev om Undertaker så berättade jag att jag inte ville se honom mycket mer i ringen, men oj vad han hade skärpt till sig. Han hade mera energi än på länge och gjorde en säker match utan en massa skador på varken sig själv eller någon annan. Det var ett kul match att öppna upp med och den var överlag rätt så intensiv och rå där McMahon och McIntyre fick stryk. Är det inte nog med matcher där Shane är involverad nu, är det inte dax att Drew får vara själv och visa vad han går för? Shane är en väldigt bra heel, kanske en av de bästa. Men det är även Drew, och jag tycker personligen inte att de funkar så bra ihop.

Aleister Black har sedan han och Ricochet splittrats som tagteam suttit i ett mörk rum och väntat på att någon skulle komma och knacka på hans dörr och be om en match, att någon ska våga. Detta har vi fått se på i små videos den senaste tiden i veckoshowerna. Jag trodde ett tag att det kanske byggdes upp en story mellan honom och Bray Wyatt. Det visade sig istället att det var Cesaro som vågade knacka på Aleisters dörr veckan innan Extreme Rules. Det här är en av de få matcherna han har fått som singelwrestlare efter att tagteam-partnern Shamus i The Bar blev skadad. Det var väldigt kul att se den schweiziska cyborgen tillbaka i en otroligt intensiv och tuff match mot den holländska förstöraren. Båda bjöd på en riktigt grym uppvisning i atletiska rörelser och styrka. En absolut favorit under pay-per-viewen.

Alexa Bliss och Nikki Cross bjöd på en något oseriösare men underhållande uppvisning i sin handikapp-match om SmackDown Women's Championship-bältet mot Bayley där Alexa och Nikki till en början dominerade fram tills att Bayley vände på steken och vann matchen genom att själv dominera hårt. Jag tycker att Alexa och Nikki är helt bedårande tillsammans och har en bra kemi, så jag hoppas den här feuden mot Bayley håller i sig ett tag. Några andra som bjöd på en rolig show var Daniel Bryan och Rowan mot The New Day mot Heavy Machinery i tagteam-matchen om SmackDown-bältet. Kevin Owens mot Dolph Ziggler blev lite av en axelryckning då matchen var över på några sekunder. Owens fick dock fram en bra poäng i att ingen vill se mer av Shane McMahon på tv, att det är folket som tröttnat. Ricochet mot AJ Styles som numera har börjat bli en heel tillsammans med sina kamrater i The Club bjöd på en av de bästa matcherna i den här pay-per-viewen enligt mig, och Bobby Lashley mot Braun Strowman bjöd på den mest brutala och extrema i sin Last-Man-Standing-match där Strowman gick ut som den större och starkare mannen. Den mindre mannen Kofi Kingston mötte även han en stor man, nämligen Samoa Joe. Det är alltid kul att se på matcher där två personer i olika vikt- och storleksklasser möts. Bra match även den.

Sist av allt bjöds vi på en riktigt underhållande match mellan Becky Lynch och Seth Rollins mot Lacey Evans och Baron Corbin i en Extreme Rules Winners Take All Mixed Tag Team Match för The Universal- och Raw Women's-bältet. Det här main-eventet var brutalt och innehöll många slag med Kendo-sticks och stolar samt kraschar genom bord. Becky och Seth går ut som segrare och kort därefter kommer Brock Lesnar in och cashar in sitt Money in the Bank-kontrakt på den trötte Seth och blir ännu en gång ägare av Universal-bältet på väldigt kort tid. Det var en underhållande och kul PPV och jag ser redan fram emot SummerSlam i augusti då jag håller tummarna på att få se en kvalitets-show även då.