Sidor

fredag 14 juni 2019

Super ShowDown 2019 recension

 
YES IS DEAD!


Super ShowDown som ägde rum i Jeddah,  Saudiarabien, blev långt ifrån den bästa ppv:n jag sett sedan David och jag började kolla på wrestling ihop. Tycker dock att den var skapligt underhållande fast det först efter ett tag då den var oerhört seg till en början. Pre-show-matchen som kom innan main-eventet körs i slutet utav pre-showen som för dagen var oerhört lam och tråkig. Den levde inte upp lika mycket som annars och allt känns så strikt och tråkigt och till rätta lagt. Nå väl pre-show-matchen drog igång och The Usos mötte The Revival och matchen blev ganska kort och inte så spännande. Nog för att båda tag-teamen är bra men det kändes inte som dem gav allt som dem vanligtvis brukar. The Usos vann i alla fall och The Revival verka något irriterade utav det. Jag slogs utav att det inte satt några i publiken med fåtöljer som kollade mer i sina smartphones än på showen som under Crown Jewel då WWE senast kom till Saudiarabien. Vidare så blev det dags för Seth Rollins mot Baron Corbin. Jag tycker det är rätt konstigt att Corbin ens fått denna chans för WWE Universal Championship-bältet eftersom det borde finnas betydligt fler givna kandidater till det. Tänker dock att det har med WWE:s storylines att göra nu då dem kör mycket företaget mot uppviglare som går emot dem och någonstans i mitten tyglas Baron att välja sida och eftersom ingen gillar honom så blir det valet rätt lätt. Denna match var också rätt seg då Corbin försökte koppla grepp och sakta ner den vilket gjorde att Seth inte fick upp någon fart. Dock skulle inte det hindra Seth från att stampa Corbins huvud i backen och sedan ta hem segern dock efter att Corbin tänkt fuska och ta in en stol för att misshandla Seth med. Det hade rycktas om att Brock Lesnar skulle dyka upp och casha-in Money in the bank-kontraktet i Jeddah. När Seth väl vunnit över Corbin så gick Brocks låt igång och sedan kom han gående beredd att Casha in eftersom Corbin misshandlat Seth med en stol efter matchen. Det som hände var att vi fick en favorit i repris då Seth slog Brock på kulorna och kan sedan misshandla Brock och sedan smita iväg utan att Brock kunde Casha-in. Allt detta bara för att Paul Hayman snubblade till och tappade portföljen. Så kan det gå.

Efter denna match var det dags för Intercontinental Championship-matchen mellan Finn Balor och Andrade. Denna var förvånansvärt seg då detta är två wrestlare som långt ifrån brukar hålla igen nu såg ut att göra det och det med rätt så mycket. Andrade hade övat på någon ny sorts hjulningsspark som han fick till lite halvdant men det funkade ändå. Denna match var ganska jämn men tillslut vann ändå Finn Balor som för dagen hade framkallat sin demon till publikens och vår förtjusning. Börjar misstänka att han använde väldigt dålig färg då den lossnade rätt så lätt under matchen men svetten gjorde väl sitt också.

Nästa match blev Shane McMahon mot Roman Reigns och det hela verkade oerhört oinspirerande. Roman verkade trött och tillät Shane att börja matchen skapligt. Roman verkade efter ett tag fått kontroll på matchen men tillslut så fann han ändå sig själv i ett läge för Shanes hopp från ena stolpen till den andra för att landa på Roman. Då blev det inte direkt inte något utav det och när det sedan såg ut som om Roman skulle kunna vinna så överraskas han utav en Claymore-kick från Drew McIntyre, som Shane haft vid ringsidan hela matchen och som lagt sig i lite till och från, då Shane pratade med domaren. Shane kunde segra och fortsätta vara The Best in the World.

Efter det så var det dags för Lars Sullivan att göra slarvsylta utav Lucha House Party. Det såg ut att gå åt det hållet men sedan började Lucha House Party samarbeta vilket inte var premissen i en match då dem får tagga in sig och byta med den en annan i gänget. De blev där utav diskade men Lars fick för första gången få känna på lite stryk vilket var väl nyttigt för honom kan jag tänka mig. Lars gav något igen på vägen ut.

Halvvägs in i Showen var det då dags för kvällens längsta match vilket var mellan Triple H och Randy Orton. Denna match var också till en början lite seg och långsam även fast det hände rätt mycket. Både Triple H och Randy Orton slängde varandra i kommentators-bordet. Mycket talade för och jag trodde att dem hade bäddat upp för att Triple H skulle vinna igen och det verkade mycket troligt efter att Randy blev kastad i kommentatorsbordet 4 gånger i rad nära slutet utav matchen. Men Randy fick till en överraskande och avgörande attack vilket gjorde att han tog hem segern. Denna match gjorde att tempot för hela galan ökade och nu gick det mesta utav bara farten.

Nästkommande match mellan Braun Strowman och Bobby Lashley blev en av kvällens mest fartfyllda och den bjöd på bra impact och det var en fröjd att se dessa giganter gå loss på varandra. Minns egentligen inte så mycket ifrån den men det var en hel del spears och springande med arm-attacker. Braun segrade tillslut och får väl anses vara mer All Mighty än Bobby.

Kofi Kingston mot Dolph Ziggler blev också en mycket fartfylld match och ihop med dem två matcherna innan klart hela eventets behållning. Det bjöds på bra underhållande wrestling med mycket avbrytande utav att klättra upp på repen och en hel del snabba moves. Tillslut så fick Kofi vinna då han fick hjälp utav en spark från Xavier Woods som överraskade Dolph och Kofi gick segrande därifrån.

Dags då för 5o-man Royal Rumble som visade sig vara 51. Att se så många wrestlare i en ring var bara jobbigt för ögonen och det var oerhört svårt att försöka hänga med i vad som hände. Med på slutet var några utav WWE:s senaste stjärnor som inte hade en match för kvällen. Tillslut så hade Mansoor ut Elias ur ringen och kunde vinna det hela. När jag väl fick veta att Mansoor (som jag tror jag sett i någon match tidigare eller nått) är från Saudiarabien så tänkte jag att det var väl givet att dem skulle ge publiken lite eget att jubla lite extra åt. Det var då inte så otroligt att han vann som man ändå kunde tänka efter denna match. Nå väl så var publiken i extas och vad skulle inte kunna toppa detta om kvällens sista match.

Det blev dags för kvällens största höjdpunkt då The Undertaker ska ta sig ann Goldberg.
Efter dem spektakulära introna så blev det då dags för själva matchen. Ganska så snart lyckas Undertaker undvika ett spear från Goldberg (vilka han verkade gå ut hårt med) så att han träffade stolpen hårt och började blöda. Om han inte var helt groggy efter detta som han nästan såg ut att vara så blev han väl det efter Undertakers Tombstone-attack med huvudet rätt ned i golvet. Goldberg skulle dock fortsätta fightas trots att han gick och yrade i ringen. Han gjorde någon form utav piledriver attack på Undertaker med huvudet före och det såg ut som om han kunde ha brutit nacken. Väl strax efter detta lyckades tillslut Undertaker vinna och det mest för att Goldberg nog insåg tillslut att han borde avsluta matchen. Kort match men med största impacten.

Sett överlag så var det ändå en underhållande PPV. Många utav matcherna blev nog sega pga det varma vädret. Det känns som en trolig anledning ihop med den långa flygresan. Den var inte så dålig som många tycker men långt ifrån ett mästerverk. Ändå skapligt underhållande.
YES IS DEAD!


I fredags, den 7:e juni streamades WWE:s tredje gala från Saudiarabien. Dessa kontroversiella shower som WWE får miljoner för under de kommande 10 åren är inte speciellt populära. Inte minst märktes det på wrestlarna som var på plats, moralen var låg och det blev många fel i matcherna som ej bör ha uppstått. Alexa Bliss och Natalya satte sig på planet i 17 timmar för att se om det gick att övertala den saudiarabiska regeringen att låta kvinnor wrestlas, vilket inte helt oväntat blev ett nej.

Pre-showen öppnar upp med en tag team-match där The Usos mötte The Revival, en kort match där Jimmy och Jey gör en dubbel superkick på Dash Wilder och vinner. Här näst drog den riktiga showen igång där Seth Rollins möter Baron Corbin i en match om Universal Championship-bältet. Matchen gick ovanligt långsamt, men hämtade upp sig något mot slutet då Corbin bråkar med domaren vilket Seth utnyttjade med en roll-up bakifrån på Corbin och på så sätt vann matchen och behöll sitt bälte. Corbin blir sur på den firande Seth och gör sin finisher End of Days på honom, och så drar Brock Lesnars musik igång och han går in mot ringen med sin portfölj som han vann på Money in the Bank. Han lyckades dock inte casha in den på Rollins.

Finn Balor är tillbaka som The Demon King och möter Andrade i en match om Intercontinental-bältet som han lyckas behålla efter en Coup de Grace på Andrades bröst. Det var en helt okej match, och den där det var mest atletiska moves. Det kändes dock som att både Finn och Andrade höll igen. Shane McMahon och Roman Reigns match har byggts upp föregående veckorna på Raw och SmackDown, där Shane är sur över att Roman gjorde en Superman punch på hans far Vince, WWE:s ägare. Han har med sig Drew McIntyre i sin ringhörna (snälla, låt honom gå solo snart!) vilket inte helt oväntat slog och sparkade på Roman då domaren inte såg. Detta hjälpte McMahon att vinna. Lars Sullivans första match i main rostern är en 3-on-1 Handicap-match mot The Lucha House Party bestående av Kalisto, Lince Dorado och Gran Metalik som brakat ihop den senaste tiden. I den här matchen blev inte allt som planerat, och det gjorde att Lars såg ut som en fjant istället för monstret WWE byggt upp sedan hans debut. Det var meningen att han skulle vinna, men istället blev Lucha House Party diskvalificerade. Lars ger sig på snubbarna ändå när de lämnar ringen.

Efter detta följde en av Super ShowDowns större matcher på kortet då Triple H vill sätta Randy Orton på plats en sista gång. Det blev en väldigt seg men metodisk början, något jag hade väntat mig för att sedan bli mer fartfylld mot slutet. Jag blev av någon anledning väldigt trött under denna match och det spelade kanske in i mitt omdöme, men då jag väl piggnade till och matchen började närma sig slutet då blev jag nöjd med den när The Viper Randy Orton helt plötsligt gör sin finisher RKO på en Triple H som ej kunde fatta vad som hände. Randy är vinnaren. Muskelbergen Braun Strowman och Bobby Lashley kommer ut till ringen och ska mötas. Detta var en av matcherna som jag var minst peppad på att se, och det visade sig vara min favorit under kvällen då det var väldigt mycket fart i den. Strowman går ut som segrare efter två power slams på Lashley. Dolph Ziggler gnäller över att det är han som borde ha WWE-bältet och inte Kofi Kingston, och han beter sig som ett litet barn. Han fick dock som han ville, och här följer en match om bältet. Ziggler dominerar till en början med många drop kicks på Kingston. Allt slutar dock med en Kofi som börjat få upp sitt momentum och avslutar matchen med finishern Trouble In Paradise och behåller sitt bälte. Under kvällens gång får vi reda på att det blir en rematch på nästa och helt nya pay-per-view Stomping Grounds den 23:e juni. Då möts herrarna i en stålbur, och det kan nog bli spännande. Dessutom får Rollins och Corbin en rematch på den galan.

Innan main eventet så ville Saudiarabien bjuda på den största Battle Royal någonsin med hela 50 wrestlare inne i ringen samtidigt. Det visade sig dock i efterhand att det hade trillat dit en extra snubbe, så alltså hela 51 personer står och trängs i ringen och det ser otroligt komiskt och dumt ut. Dessutom var det väldigt svårt att koncentrera sig på vart man skulle titta. Efter kanske 10 minuter så är det betydligt glesare i ringen då många slängts över (det övre) repet och åkt ur matchen. Till sist var bara Elias och Mansoor kvar i ringen. Mansoor gör en superkick på Elias som i sin tur får ut Mansoor vid repen, där Mansoor lyckas få ut Elias och blir vinnaren. Publiken blir extatisk och ett tal följer där Mansoor berättar att han är glad över att representera landet i WWE, som den första araben i federationen. Det var en publikfrieri-match utan dess like.

Nu var det äntligen dax för legenderna The Undertaker och Bill Goldberg att mötas för första gången någonsin i ringen. Det blev aldrig av då det begav sig. Senast Goldberg var i ringen så mötte han Brock Lesnar under WrestleMania 33 för 2 år sedan. Han förlorade då mot Brock. Senast vi såg The Undertaker i en match var då han och Kane mötte Triple H och Shawn Michaels i en tagteam-match under den förra Saudiarabien-showen Crown Jewel i november 2018. Hans The Brothers of Destruction förlorade mot D-Generation X och jag kände då att jag inte vill se många matcher till där The Undertaker är med. Sedan dess har han slimmat till sig och såg bättre ut än på många år. Men han var tyvärr inte bra eller säker i ringen denna gången heller. Det var en otäck match att se på helt enkelt. Efter de snygga entréerna med facklor, statister och fyrverkerier så drog matchen igång och jag hade för bådas skull gärna sett att den tog slut betydligt snabbare än vad den gjorde. Då Goldberg gjorde en spear mot The Undertaker, en rörelse då personen hoppar mot sin motståndare med huvudet före mot magen så hamnade han med huvudet hårt i ringstolpen. Det rann en massa blod och han såg helt groggy ut (det rapporterades efteråt att han hade fått en hjärnskakning av detta men fortsatte dumt nog matchen ändå). Kort därefter utför The Undertaker sin Tombstone på Goldberg. Det är ett farligt grepp där både den som utför den och tar emot den litar på varandra. The Undertaker lyfter upp personen uppåner, för att sedan dunka ner huvudet i mattan mellan sina ben. Här gäller det att inte träffa med huvudet på riktigt i mattan, utan bara att ge sken av det. Så några centimeter från mattan är det bästa. Dock hamnar Goldberg på huvudet och man ser nacken vikas på ett otäckt vis. Han kunde ha dött där och då. Goldberg kickar ur och matchen fortsätter. Nu utför 52-åringen sin specialare Jackhammer på The Undertaker. Då han inte är lång och stark nog så var det nära på att The Undertaker kunde bryta nacken denna gången när Goldberg tappade honom på mattan. En chokeslam utförs av den 53-årige Undertaker och han vinner matchen. Man märker att han försöker hålla inne sina känslor på hans ansiktssutryck. Jag blev inte allt förvånad då det efteråt rapporterades att männen var arga på varandra backstage efter matchen. Inget gick som det skulle och det var bara otäckt att se på matchen. Båda två borde gå i pension nu innan det kanske är för sent och slutar med allvarliga skador eller att någon dör. Hemsk tanke.