Sidor

fredag 24 maj 2019

Money in the Bank 2019 recension

 
AWESOME!


2019:s Money in the Bank ägde rum i Hartford,  Connecticut, och bjöd på en ordentlig show. Det kändes som den gick i den något råare tonen som jag upplevt att både Raw och SmackDown har gått mot den senaste tiden och det är verkligen inget jag har något emot.
Dock så var öppningsmatchen med Daniel Bryan och Rowan mot The Usos mest underhållande och inget spektakulärt direkt. När sedan tjejernas Money in the Bank-match inleds inkluderande Nikki Cross istället för skadade Alexa Bliss så tog tillställningen fart på riktigt. Höjdpunkterna från denna match var t.ex. när nämnda Nikki bland annat snurrade med en stege som slog ut nästan alla och samme Nikki drog ned två andra mellan ringsidan och ringen på ena sidan och pucklade på dem. I övrigt så minns jag att väldigt många i matchen fick ta väldigt mycket stryk utav stegar. Mest stryk fick nog Bayley som vid ett tillfälle blev klämd flera gånger i mitten utav en stege och det blev extra kul sedan då hon också fick ta hem matchen. Efter denna match blev det då dags för kvällens ”riktiga” kortaste match mellan Rey Mysterio och Samoa Joe. Matchen är slut på en minut och 40 sekunder och båda ser lika förvånade ut att den är över. Mysterio gjorde ett sorts kast med fötterna då hela kroppen gör en sorts volt och slänger motståndaren framåt. När detta gjordes så skadades Joe på nått sätt så när kastet utfördes kom det sen blod ur hans näsa. Vid räkningen så har inte domaren riktigt koll på om axlarna var nere i mattan. I vilket fall som helst så vann Mysterio men min fundering är om det var meningen att det skulle hända där  eftersom båda såg lite fundersamt arg respektive häpen ut. Jag var ändå rätt road utav utgången på momentet även fast det var så kort. Antar att en hel del hade med det överraskande i att det faktiskt nog inte blev som det skulle.

Med detta överstökat så blev det då dags för Miz McMahon-fejden att fortsätta. Det hissas ned en stålbur fast utan tak vilket nog jag skulle anse vara fusk. I denna fajt fick Shane in några träffar i början men efter ett tag blev det en ”The Miz”- dominerande match som McMahon bara försökte fly ifrån, både genom dörren och att försöka klättra ut. Efter tre försök att fly klättrandes så lyckas han sedan på det fjärde och vinner på så vis matchen. En annan kan bara fundera kring hur länge denna fejd ska hålla på? När ska The Miz få sin revansch och när ska den styras ihop med samma sorts fejd kring Roman och Vince samt Shane? Nåväl. Lite besviken blev jag ändå. Efterföljande matchen mellan, för mig okända, Tony Nese och Ariya Daivari bjöd på mycket bra wrestling men ändå verkade det som om dem flesta inte brydde sig så mycket om denna match. Tillslut så vann Nese matchen.

En utav kvällens höjdpunkter blev  matchen/erna efter denna då det blev dags för Becky Lynch att försvara sina två bälten. Raw-bältet mot Lacey Evans och  SmackDown- mot Charlotte Flair. Min nya, 50-talsspråks talande, favorit Lacey fick efter en ganska jämn match tillslut ge sig och Becky firade segern och började gå ut var utav Charlottes låt drog igång och det blev bara att ge sig upp i ringen igen och möta The Queen. Charlotte vann tillslut med lite hjälp utav Lacy Evans och efter det började misshandlingen utav Becky och mitt i  efterspelet då Bayley också kommit in för att hjälpa Becky och Charlotte låg ned så chashade Bailey in för att då vinna Charlottes precis nyvunna SmackDown-bälte. Hon behövde bara fixa till en räkning så var det klart. Hela det här segmentet var oerhört underhållande och hittills höll Money in the Bank hög kvalité. En liten detalj som var konstig var att domaren missade att
räkna då denne kollade runt och ”försökte” se vart axlarna var på Becky då Lacey höll ned henne vid ett tillfälle. Hade domaren sätt det hade Lacey vunnit men vad görs inte för underhållningen? Segmentet Roman Reigns mot Elias tramsas bort och Roman vann det utan att gonggongen ens hade ljudat. Där efter till en utav kvällens absolut bästa matcher mellan AJ Styles och Seth Rollins. Här bjuds det på mycket bra wrestling och båda verkar nära på att vinna flera gånger. Man fattade inte riktigt hur dem orkade hålla så hög kvalité och med så jobbiga moves. Mycket kul och imponerande. Seth vann tillslut och AJ tackade för god match vilket kan verka lite förvånande då man trott han varit på väg åt heel-hållet. Kofi Kingston mot Kevin Owens blev också en underhållande match men här kändes utgången mycket mer given. Kevin stod upp bra ändå men fick tillslut kapitulera.

Sist ut var så männens Money in the Bank-match vilken fattas en person då Sami Zayn blivit uppbunden av vad som tros vara Braun Strowman vilken vill ha platsen men det blev bara 7 wrestlare i den. Matchen började med att Corbin och McIntyre samarbetade rätt mycket och det blev många som fick rätt  mycket stryk. Ricochet och Finn Balor var nog dem som fick mest stryk i denna match. Värst attack råkade nog Ali ut för då Andrade volt-slammar honom ned i en stege uppe från en annan stege. Matchen fortsatte att vara hård och när det väl verkade som om ingen hade energi kvar så klättrade Ali upp för att försöka kamma in pengarna utan någon i synhåll. Musiken drog då här igång och in kommer en springande Brock Lesnar som framför en förvånad Ali välte stegen och Ali ramlade utom räckhåll. Brock klättrade upp och vann Money in the bank. Han firade sedan självgott och såg genuint glad ut på riktigt. Oavsett vad så tyckte jag nog att detta var rätt kul ändå även fast det var ett stort långfinger till dem andra. Allt handlar ju om att skapa storylines och underhållning så detta var ett stort steg i riktning att skapa en massa fejder. Det var en mycket bra pay perview då dem som var innan WrestleMania hållit olika kvalité. Fastlane var tråkig men Elimination
Chamber var helt ok. Nu tyckte jag det var rätt hög kvalité rakt igenom. Mycket sköj.
AWESOME!


Det var lite av en tradition att jag och Rille kollade på alla dessa pay-per-views live till en början. Men då det börjar runt klockan 1 på natten och oftast håller på till 4- halv 5 och man oftast har en jobbdag efter så har vi nu börjat titta på showerna i efterhand dagen eller dagarna därpå. Det jobbiga som kan inträffa då är spoilers, men detta försöker jag undvika genom att ej vara inloggad på Instagram och heller inte kolla på YouTube. Det sistnämnda tänkte jag aldrig på denna gången och såg då tumnageln för YouTube-kanalen WhatCulture Wrestlings senaste video. Det var inget som störde upplevelsen dock, men är smått irriterande. Här spoilar vi dock friskt, hehe. Då vi brukar sitta och babbla lite under preshowen där panelen bestående av före detta wrestlare och kommentatorer sitter och pratar så kan man lätt missa småsaker, men segmenten då wrestlarna blir intervjuade är alltid kul. Här kom Zelina Vega in och pratade om Andrade och började bråka med Sonya Deville som blev intervjuad. Den första och enda matchen under kickoffen som håller på en timme, var Daniel Bryan och Rowan mot The Usos. I denna SmackDown vs. Raw-match så öppnas det upp med att The Usos kallar Bryan och Rowan för SpongeBob och Patrick, från den populära tecknade tv-serien SpongeBob SquarePants. Själva matchen var inget utöver det vanliga, utan hade lika gärna kunnat visats på ett vanligt veckoavsnitt. Men det var trots det underhållande, och The Usos går ut som vinnare efter en double splash på Bryan.

Nu drar Money in the Bank igång på riktigt, och den startar med Women's MITB Ladder Match där 8 tjejer tävlar. Nikki Cross är den som ersätter Alexa Bliss, som ej fick vara med efter en rapport om ännu en förmodad hjärnskakning. Cross är snabb med att ta tag i en stege som hon använder som vapen på Natalya, Mandy, Bayley och Naomi som står omringade runt henne. Alla åker ner i backen av stegsvingandet. Sådant här är alltid kul i sådana här matcher. Allt gick förvånansvärt brutalt till på många ställen, och tjejerna håller tempot uppe hela tiden. Allt slutar med att Bayley klättrar upp för stegen och hakar loss portföljen som hänger ovanför mitten på ringen och på det sättet vinner. Här näst följer en otroligt kort match. Det är Samoa Joe och Rey Mysterios tur att fightas, och matchen slutar med att Rey vinner United States Champion-bältet från Joe. Det var oväntat och kul att se, och matchen gick dessutom väldigt snabbt och var intensiv och blodig. Det ska bli intressant att se vart den här storyn tar sig. Vi har följt The Miz och Shane McMahons fejd väldigt länge nu, och den skulle göras upp i en Steel Cage-match, där den som lyckas fly från stålburen vinner. En rätt så brutal match som slutar lite tråkigt, men ej fuskigt som man nästan hade väntat sig, där Shane glider ut ur sin tröja och ner på backen utanför ringen. Jag hade hoppats på att The Miz skulle vinna över The Best in the World denna gången. Storyn fortsätter.

Här näst får vi se en bra wrestlingmatch som tävlas om Cruiserweight-bältet mellan Ariya Daivari och Tony Nese från 205 Live. Det var en väldigt fartfylld och bra match med Nese som vinnare, och jag tycker det är kul att dessa snubbar från WWE:s mindre program får skina lite. Dock för en mindre entusiastisk publik. Äntligen är det dax för matchen mellan Becky Lynch och Lacey Evans. Den här matchen har byggts upp länge nu, och vi får nu se en första "riktig" match mellan The Man, Becky 2 Belts och The Sassy Southern Belle. Lacey gör nog en av de bästa matcherna jag har sett henne i, men trots detta behåller Becky sina två bälten från SmackDown Live och Raw. Det här är hennes första av två matcher under Money in the Bank. Det kom lite oväntat att nästa matchen blev på en gång, då Charlotte Flair kommer in och utmanar den trötta Becky som precis har gjort sitt Disarm Her-grepp på Evans som tappade. Det går brutalt till och till slut lägger sig Evans i, och knockar Becky så Flair kan lägga sig över henne och på så vis vinner matchen och blir en ny SmackDown Women's Champion. Det håller dock inte i sig speciellt länge, då Bayley lämnar in sin portfölj som hon vann i ladder-matchen, vilket betyder att hon får utmana Flair om titeln. Det går snabbt till, och hon gör en elbow drop på Flair som förlorar och titeln lämnas ännu en gång över till den nya Women's Champion, Bayley.

Näst ut kommer den kortaste matchen under galan, där Roman Reigns knockar Elias med en Superman Punch på några sekunder. Tråkigt. Det rättades dock till på tisdagens SmackDown-avsnitt där det blev en betydligt bättre rematch. Efter denna besvikelse så kom den klart bästa matcherna under kvällen, då AJ Styles och WWE Universal Champion Seth Rollins möts. Det var en väldigt fysisk match där det inte var många lugna stunder alls, utan vi bjöds konstant på stiliga moves och manövrer. Jag skulle nog våga säga att det är något av det bästa jag har sett från båda av dem på länge. Seth vinner och AJ skakar hand för en god match. En nästan lika  underhållande match blev Kevin Owens Vs. WWE Champion Kofi Kingston, där Kofi gör sin finisher Trouble in Paradise på Kevin och behåller bältet.

Sist ut under kvällen var männens MITB Ladder Match där 7 män tävlar om att plocka ner portföljen. Andrade gör förvånansvärt höga hopp från stegen och Finn Balor tar förvånansvärt mycket med stryk. Det mesta han har tagit på länge. Ali hoppar runt och kör farliga akrobatiska rörelser, och likaså gör Ricochet det. Det blev en väldigt bra och kul mix av mindre och akrobatiska wrestlare som dessa och större som Drew McIntyre, Randy Orton och Baron Corbin i matchen. Det ser ut som att Ali är på väg att vinna när han klättrar upp för stegen, men han blir plötstligt distraherad och avbruten då Brock Lesnars entrémusik drar igång, och Lesnar kommer ner mot ringen tillsammans med sin advokat Paul Heyman. Han går in i ringen där Ali står på stegen, och The Beast Lesnar välter den så Ali flyger av. Sedan börjar han själv klättra upp. Brock sträcker sig efter portföljen och plockar ner den. Brock sitter och skrattar och publiken buar. Brock Lesnar är tillbaka. Det kändes något surt och desperat från WWE:s sida. Dem hade det perfekta tillfället att bygga upp en bra story med Ali som är relativt ny i main rostern. Men överslag var det den mest underhållande PPV:n i år utöver WrestleMania.